Wonen in het buitenland

Wonen in het buitenland

Als je met pensioen bent en je woont in een ander land, dan wordt de pensioenuitkering gewoon uitbetaald, in euro’s. Je kunt overal je pensioen ontvangen, waar je ook woont.

Als je een Nederlandse bankrekening houdt, hoef je verder niets te regelen. Wil je je pensioen op een buitenlandse rekening ontvangen? Geef dan de IBAN en BIC aan Aegon door. De kosten van de buitenlandse bankbetaling betaal je zelf.

Een verhuizing naar en in het buitenland moet je zelf aan Aegon doorgeven.

Als je in het buitenland woont, loop je het risico dat je pensioenuitkering in het land waar je woont en in Nederland wordt belast. Om ervoor te zorgen dat er geen dubbele inhoudingen plaats vinden heeft Aegon een beschikking van de Belastingdienst in Heerlen nodig. Deze moet je zelf aanvragen door middel van het formulier verzoek vrijstelling inhouding loonbelasting/premie volksverzekeringen. De Belastinginspecteur beoordeelt het verzoek en kan vervolgens de beschikking/vrijstelling afgeven. Aegon ontvangt dan automatisch een kopie via de Belastingdienst. Op basis van de beslissing van de Belastingdienst wordt de pensioenuitkering bruto of netto uitgekeerd.